Nederlands IT-bedrijf eerste met Fair Trade Software

Nederlands IT-bedrijf eerste met Fair Trade Software

 fair trade

Fair Trade Software Foundation

Competa brengt als eerste IT-bedrijf software op de markt die wordt gebouwd in samenwerking met partners in ontwikkelingslanden zoals Kenia om bij te dragen aan de lokale economie.

Afgelopen zomer werd in Kenia een trainingsfaciliteit opgezet waar het Nederlandse bedrijf onder de naam CodePamoja (wat in Swahili 'samen coderen' betekent) lokale mensen opleidt tot software developer.

Het doel is om die mensen de nieuwste projectmanagementtechnieken te leren en hen samen met Europese professionals te laten werken aan grote internationale projecten.

Competa verwacht met dit initiatief de lokale economie een boost te geven, doordat de samenwerkingsprojecten meer ervaring, vaardigheden en werkgelegenheid opleveren die een positief effect hebben op de IT-markt in Kenia.

,,Kenia zit vol talent maar heeft kansen nodig. De universiteiten leiden goede software developers op, maar de lokale economie laat het afweten en de helft kan na zijn opleiding geen baan vinden," stelt technisch manager Jim Sangwine van Competa.

stay up to date

Andy Haxby, oprichter van Competa IT, en zijn team zien Fair Trade Software als een nieuw model van ontwikkelingssamenwerking. ,,De focus verschuift van hulp en bijstaan naar mensen helpen om zelf hun eigen economie op te bouwen," zegt hij. Competa is op bezoek geweest bij de Nederlandse Ambassade in Nairobi. Die reageerde positief op het initiatief van Fair Trade Software.

Inmiddels is ook de Fair Trade Software Foundation (FTSF) opgericht. Doel van de stichting is om het internationale Fair Trade-model toe te passen in de IT-branche en wereldwijd een onafhankelijk Fair Trade Software certificaat af te geven.

achtergrond

Competa is een IT service bedrijf opgericht in 1997 dat B2B services levert. Het bedrijf is gespecialiseerd in front-end development als IT infrastructuur.

Het bedrijf heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen een verscheidenheid aan sectoren met klanten als Shell, TomTom, KPN, KLM, ABN AMRO, Haagse Hogeschool, beleidsdepartementen en overheidsinstituten als ook het Europees Patent Office (EPO).

Engineeringnet
via Engineeringnet
Read the original article

you might also find this interesting


scroll to the top