Competa IT in the media

Competa IT in the media

Publications and articles about Competa IT in the media

Text

Baker Tilly

een internationaal netwerk dichtbij huis

Het IT-bedrijf Competa wil groeien; in aantal medewerkers, in omzet en in Afrika. Ze werken al voor grote namen als Ahold, ING en KLM, maar het uiteindelijke doel is beursnotering. Directeur-grootaandeelhouder Andy Haxby wil dit in drie jaar bereiken. Een ambitieus plan waarbij behoefte is aan een sparring partner die de werkwijze van Competa begrijpt en een internationaal netwerk heeft. Baker Tilly past goed in dit plaatje. Met open en directe feedback heen en weer worden de juiste stappen gezet op weg naar groei. Het feit dat Baker Tilly een kantoor heeft in Nairobi, is een groot pluspunt.

read more

Text

Emerce

Competa IT host DevOps expert meetup in Rijswijk

KLM, DPG Media en NN Group- de belangrijkste basisprincipes en concepten achter DevOps. De expert meetup zal plaatsvinden in het conferentiecentrum van Competa IT en is voor iedereen gratis bij te wonen.

read more

een toetsenbord met een nummerslot erop

AD

Nederlanders gebruiken massaal slechte wachtwoorden

Elk jaar opnieuw publiceert onlinewachtwoordmanager Nordpass de lijst met de meest gebruikte en dus de meest onveilige wachtwoorden. Uit de lijst van dit jaar blijkt dat nog steeds ruim 2,5 miljoen gebruikers het wachtwoord '123456' hebben. Nederlanders doen het niet veel beter, blijkt uit onderzoek van Competa IT.

read more

code

Dutch Tech Magazine

5 redenen waarom open source de toekomst is

Waarschijnlijk heb je al gehoord over open source. In de praktijk wordt hiermee bedoeld dat publiekelijke toegang wordt verschaft tot het bronmateriaal van een eindproduct. Denk bijvoorbeeld aan apps zoals de CoronaMelder, waarvan iedereen de code kan inzien om na te gaan hoe het is opgebouwd en, door middel van documentatie, kan nagaan waarop de tussentijdse beslissingen zijn gebaseerd. Deze applicatie is één van de duizenden voorbeelden van open source. In dit artikel beschrijven we samen met UX designer Fabian van Competa IT vijf redenen waarom zowel de eindproducten alsook de gemeenschap van open source profiteert.

read more

learn together

Dutch IT Channel

Competa traint en werkt samen met software developers uit Kenia

Na Fair Trade koffie, cacao en bananen is er voortaan ook Fair Trade Software. Het Nederlandse IT service bedrijf Competa brengt software op de markt die wordt gebouwd in samenwerking met partners in ontwikkelingslanden als Kenia en draagt daardoor bij aan de werkgelegenheid en ontwikkeling van de lokale economie.

read more

Text

Tech-Girl

front-end coderen leren? dit is de juiste route!

Wil je aan de slag als front-end developer? Dan zal je voornamelijk bezig gaan met het zichtbare gedeelte van een website of applicatie. Dit moet er goed uitzien voor zoveel mogelijk gebruikers, het moet werken, en het moet ook nog eens gebruiksvriendelijk zijn op zoveel mogelijk apparaten, besturingssystemen en browsers. Als front-ender houd je je dus vooral bezig met technische zaken, maar ook met vormgeving en de gebruikerservaring (UX en UI). Je maakt daarom gebruik van diverse programmeertalen.

read more

virus

Futureproof Community

Competa besluit lokale ondernemers vrijwillig te ondersteunen met IT

Wij kunned bedrijven onder andere helpen door Gaten i IT Teams, projecten die zijn stilgevallen, TE ondersteuen met het ontwikkelen

read more

 fair trade

Engineeringnet

Nederlands IT-bedrijf eerste met Fair Trade Software

Competa brengt als eerste IT-bedrijf software op de markt die wordt gebouwd in samenwerking met partners in ontwikkelingslanden zoals Kenia om bij te dragen aan de lokale economie.

read more

Text

TechGirl

front-end coderen leren? Dit moet je weten over frameworks!

Eerder schreven de developers van Competa IT al een artikel over de route die je moet nemen als beginnende front-end developer. Hierin werd de basis (HTML, CSS en JavaScript) besproken die je als developer onder de knie moet hebben. De volgende stap is frameworks. Maar, wat zijn frameworks eigenlijk en welke afwegingen moet je maken bij de keuze voor een framework? In dit artikel geven we, wederom met de developers van Competa IT, antwoord op deze vragen.

read more

12

download our media kit

Need something? Download logos and banners here that you can use for your articles.

download .zip