Competa IT host DevOps expert meetup in Rijswijk

Competa IT host DevOps expert meetup in Rijswijk

Text

Emerce

KLM, DPG Media en NN Group- de belangrijkste basisprincipes en concepten achter DevOps. De expert meetup zal plaatsvinden in het conferentiecentrum van Competa IT en is voor iedereen gratis bij te wonen.

door en voor software developers

‘Er zijn veel developers die weinig tot geen kennis hebben van DevOps’, concludeert DevOps consultant Rik Kampman. ‘En hoewel deze developers DevOps kennis in principe niet nodig hebben, is het wel handig. Zeker als je als developer (scrum) teamleden hebt die er wel mee bezig zijn. Zo kun je beter met elkaar optrekken, versta je elkaar beter en werk je daarbij dus ook efficiënter.’ Kampman, tot voor kort zelf front-end developer, heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd binnen DevOps infrastructuur, waar hij tijdens de expert meetup uitgebreid op in zal gaan. Dit maakt de expert meetup van Competa IT uniek; het is een event van en voor developers, maar ook zeker toegankelijk voor DevOps fanatiekelingen en andere stakeholders.

stay up to date

‘eindelijk weer fysieke tech talk na covid-perikelen’

‘Het mag weer! 31 maart wordt de eerste keer in jaren dat ik weer fysiek bij een meetup / tech-talk mag spreken!’, schrijft DevOps consultant Kevin Boots enthousiast in een linkedin bijdrage. Boots, nu op interim basis via DevOn actief bij NN Group, kan niet wachten om eindelijk weer eens kennis te delen – ‘in real life’. Door alle restricties rond covid was het fysiek praktisch onmogelijk om een fysieke techtalk te organiseren. Competa IT, dat bekend staat om de tech talks over software development, grijpt juist nu het moment aan om de draad weer op te pakken. De verwachting is dat dit jaar meer fysieke events zullen volgen. Dit is en blijft te volgen via de Meetup pagina van Competa IT.

gratis voor iedereen te bezoeken

De DevOps expert meeting van Competa IT vindt plaats op donderdag 31 maart, van 17:30 tot 19:30, in de Competa Conference Center aan de Verrijn Stuartlaan 20 in Rijswijk. Iedereen die de expert meetup wil bijwonen kan er gratis bij zijn. Aanmelden kan eenvoudig via deze link. Competa IT zorgt ook voor catering (kosteloos voor alle aanwezigen) tijdens het event. Voor meer informatie kunnen belanghebbenden contact opnemen met Competa IT.

you might also find this interesting

Text

COMPETA IT

een internationaal netwerk dichtbij huis

Het IT-bedrijf Competa wil groeien; in aantal medewerkers, in omzet en in Afrika. Ze werken al voor grote namen als Ahold, ING en KLM, maar het uiteindelijke doel is beursnotering. Directeur-grootaandeelhouder Andy Haxby wil dit in drie jaar bereiken. Een ambitieus plan waarbij behoefte is aan een sparring partner die de werkwijze van Competa begrijpt en een internationaal netwerk heeft. Baker Tilly past goed in dit plaatje. Met open en directe feedback heen en weer worden de juiste stappen gezet op weg naar groei. Het feit dat Baker Tilly een kantoor heeft in Nairobi, is een groot pluspunt.

read more

een toetsenbord met een nummerslot erop

COMPETA IT

Nederlanders gebruiken massaal slechte wachtwoorden

Elk jaar opnieuw publiceert onlinewachtwoordmanager Nordpass de lijst met de meest gebruikte en dus de meest onveilige wachtwoorden. Uit de lijst van dit jaar blijkt dat nog steeds ruim 2,5 miljoen gebruikers het wachtwoord '123456' hebben. Nederlanders doen het niet veel beter, blijkt uit onderzoek van Competa IT.

read more

code

COMPETA IT

5 redenen waarom open source de toekomst is

Waarschijnlijk heb je al gehoord over open source. In de praktijk wordt hiermee bedoeld dat publiekelijke toegang wordt verschaft tot het bronmateriaal van een eindproduct. Denk bijvoorbeeld aan apps zoals de CoronaMelder, waarvan iedereen de code kan inzien om na te gaan hoe het is opgebouwd en, door middel van documentatie, kan nagaan waarop de tussentijdse beslissingen zijn gebaseerd. Deze applicatie is één van de duizenden voorbeelden van open source. In dit artikel beschrijven we samen met UX designer Fabian van Competa IT vijf redenen waarom zowel de eindproducten alsook de gemeenschap van open source profiteert.

read more


scroll to the top