international trip 2023 Newcastle Upon Tyne

international trip 2023 Newcastle Upon Tyne

banner collega's developers Competa IT international trip Newcastle

Twee van onze developers gezellig samen op de boot

Stap aan boord van de Competa IT International Trip naar Newcastle upon Tyne! Dit jaar kozen we voor een unieke ervaring: een minicruise naar deze bruisende stad. Ontdek samen met ons de betoverende bezienswaardigheden van Newcastle. Lees verder en laat je verrassen door onze avonturen op deze onvergetelijke reis!

Vorig jaar vierde Competa IT haar 25-jarig bestaan met een onvergetelijke weekendtrip naar Malaga en het prachtige bergdorpje Cómpeta in Spanje. Het was een geweldige ervaring voor ons team van developers en daarom wilden we dit jaar opnieuw iets speciaals organiseren. Uiteindelijk hebben we besloten om een minicruise te maken van IJmuiden naar Newcastle upon Tyne in het Verenigd Koninkrijk. In dit artikel zullen we meer vertellen over deze spannende reis.

minicruise

Het programma van onze mini-cruise begint met het inschepen in IJmuiden, waar we aan boord gaan van de ferry richting Newcastle. De overtocht duurt ongeveer 15 uur, maar we hebben ons zeker niet verveeld! Aan boord zijn er tal van faciliteiten, zoals restaurants, bars, een bioscoop en zelfs een casino. Er is genoeg te doen en te zien om de tijd door te komen.

Nadat iedereen gesetteld was in hun eigen hut, was het tijd om de boot te verkennen. Bij Explorers Kitchen hebben we genoten van het uitgebreide assortiment heerlijke warme en koude gerechten. Waarna het tijd was om te relaxen bij de bingo in de club, wat een gezellige start vormde van onze eerste avond op de boot. Na de bingo kwam de liveband ten tonele. Hier zijn gezellig de voetjes van de vloer gegaan op gouden oude, nieuwe, internationale en Nederlandstalige hits.

blijf op de hoogte

Newcastle upon Tyne

‘s Ochtends vertrokken we met de bus vanuit de haven naar het bruisende centrum van Newcastle. Bij aankomst hebben we met zijn alleen een groepsfoto gemaakt op de Swing Bridge, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de rivier de Tyne met haar iconische bruggen zoals Tynes Bridge en Gateshead Millennium Bridge. Vervolgens kon iedereen zijn eigen weg gaan in Newcastle met collega’s. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur, winkelen of gewoon wilt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving, Newcastle heeft voor elk wat wils.

Zo is er het iconische kasteel van Newcastle met zijn rijke geschiedenis, vanwaar je een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de stad zelf en rivier de Tyne hebt. Een bezoek aan Grainger Town mag uiteraard ook niet ontbreken. Hier hebben we onder andere Grey Street bezocht (een van de mooiste straten van Groot Britannië!). De charmante straatjes en de prachtige Georgische architectuur voerden ons terug naar lang vervlogen tijden.

Newcastle upon Tyne staat bekend om zijn prachtige architectuur, die een mix is van oude en moderne stijlen. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, wat te zien is in verschillende historische gebouwen. Daardoor was dit uitje ook een uitstekende gelegenheid voor onze collega’s die graag fotograferen.

terug naar huis

Na een gezellige dag Newcastle ontdekken, konden we met zijn allen weer in de bus richting de boot. Hier konden we, nadat we ons hadden opgefrist, weer heerlijk genieten van het buffet in de Explorer’s Kitchen. ‘s Avonds werd er genoten van het live entertainment en waren een aantal collega’s zelfs een potje Mario Kart aan het doen! Uiteraard gingen ook deze avond weer de voetjes van de vloer op de boot. Al met al was het een geweldige reis vol nieuwe ervaringen en gezelligheid met elkaar.

Benieuwd naar wat we zoal hebben meegemaakt en hoe het op de boot was? Bekijk dan de video hieronder! Ook kijken we weer uit naar het event van oktober: de Halloween Pubquiz, dat belooft weer angstaanjagend spannend te worden!

misschien vind je dit ook interessant


scroll naar boven