TechTalk mei 2023

TechTalk mei 2023

foto van spreaker op ons techtalk event

foto van spreaker op ons techtalk event

Het is inmiddels even geleden, maar 26 mei was het eindelijk zover: tijd voor de Competa IT TechTalk! Voor deze talk hadden we vier sprekers uitgenodigd om zowel onze developers als externe geïnteresseerden bij te praten over interessante tech onderwerpen. Naast de talks was er natuurlijk ook tijd om te netwerken en om bij te praten met oude bekenden.

Om de sfeer er goed in te brengen voor het event, was er naast een breed arrangement aan drank ook keuze uit verschillende soorten pizza. Zo was er voor ieder wat wils deze avond. Tijdens het eten en drinken kon er ook al kennisgemaakt en bijgepraat worden met de aanwezige gasten. Naast gasten die onze TechTalk voor het eerst bezochten, waren er ook oude bekenden en oud-collega’s aanwezig!

blijf op de hoogte

sprekers

Voor deze TechTalk hadden we niet drie, maar zelfs vier sprekers! Daniel Meinsma mocht het spits afbijten met zijn talk over Cyber Threat Intelligence. Hier hebben we geleerd dat code opgebouwd is uit verschillende bouwstenen en hiervan dus ook afhankelijk is. Het is dan ook goed om te weten hoe je deze veilig kunt (blijven) gebruiken.

Vervolgens heeft Job Vink laten zien hoe je het beste een systeem kan bouwen met Command Query Responsibility Segregation in Practice, en uit welke elementen dit bestaat. Dit systeem heeft hij ook samen met collega’s gemaakt voor (onder andere) de kaartverkoop van de Formule 1 op Zandvoort!


Na een korte pauze was het tijd voor onze eigen tech guru Andrey. Hij heeft aan ons uitgelegd hoe je Chat GPT kunt toepassen in je workflow en hoe je er het beste gebruik van kunt maken als developer. Uiteraard moet dit veilig gebeuren dus heeft Andrey ook laten zien hoe je dit moet doen met gevoelige data en voor welke valkuilen je moet oppassen.


Vince Grandadam mocht de avond afsluiten met zijn talk over Social Hacks. Hier liet hij ons zien welke vormen van social hacks er zijn en hoe deze (on)bewust worden toegepast. Maar met zijn tips weten we nu ook hoe we ons daartegen kunnen beschermen als bedrijf en als individu.

netwerken

Onder het genot van een hapje en een drankje kon de stof van de TechTalks onderling nog verder besproken worden. Ook was dit het moment om verder met elkaar te netwerken met zowel nieuwe gezichten als met oude bekenden.

Bekijk hier de aftermovie van het TechTalk event van mei!


Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Ga dan naar onze Meetup pagina en meld je aan zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe TechTalks, updates en bekendmakingen! 👀

Heb jij zelf een interessant onderwerp waar je over wilt vertellen op onze TechTalk? Stuur dan een mail naar debby@competa.com of stuur een berichtje op LinkedIn.

Nieuwsgierig naar wat wij dit jaar nog meer doen qua events? Bekijk dan onze event kalender hier! Of wil jij ook iedere maand aansluiten bij onze event solliciteer dan aan via www.careers.competa.com

misschien vind je dit ook interessant


scroll naar boven