#lifeofdevs: Meet Ruben!

Matthew Kunkeler
19-06-2019

Hoe zou je jezelf beschrijven en wat doe je graag in de vrije tijd?

Iemand die sociaal is opgesteld maar op zijn tijd zeker wel zijn tijd alleen nodig heeft. Verder ben ik erg easy going en ben ik niet snel gestrest. Ik vind het makkelijk om een gesprek met iemand te beginnen die ik niet ken, maar zoek toch liever mensen op die ik al wél ken. In m’n vrije tijd ga ik graag op uitstapjes met vrienden (festival, uiteten, te diep in het glaasje kijken, filmpje pakken, escape room, dat soort dingen). Ook staat Netflix en gamen wel hoog, maar soms pak ik ook een boek. Verder zit ik al 10 jaar> op badminton en zit ik tegenwoordig in de jeugdcommissie, dit vult dan ook een groot deel van m’n vrije tijd.

Wat voor type developer ben je en met welke technieken werk je graag?

Technisch gezien ben ik een full-stack developer, maar stiekem blijf ik liever zo ver mogelijk van de front-end vandaan als mogelijk. Ik houd vooral van logica, en ben geen fan van 60 afbeeldingen die verspringen omdat ik een element één pixel naar links verplaats. Ik werk dan op het moment ook het liefst met Python. Dit vooral omdat het erg leesbaar is en de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Webscraping, data engineering, web development, machine learning.. Python kan het allemaal. Verder werk ik op de front-end (als het echt moet), het liefst met Vue. Ook word ik steeds meer fan van TypeScript.

Waarom heb je voor dit vakgebied gekozen?

Toen ik jong was, was een computerbeeldscherm één van de weinige dingen die m’n aandacht lang kon vasthouden. Ik werd wat ouder en begon m’n vader af en toe in de maling te nemen met het vervangen van snelkoppelingen waardoor de computer afsloot e.d. Na de middelbare school werd het tijd om een vervolgstudie te kiezen, het was me wel al een tijdje duidelijk dat ik verdieping wilde zoeken in hoe dat precies werkte. Of in ieder geval, iets met computers wilde doen. Op mijn studie kwam ik er al snel achter dat ik meer interesse had in het programmeren dan in het beheren of bouwen van computers. Zo ben ik hier terecht gekomen.

Welk fictieve karakter zou je het liefst in het echt willen ontmoeten en waarom?

Zeker wel de lastigste vraag. Er zijn er heel veel die in me opkomen. Toch ga ik voor een misschien relatief saaie. Namelijk ‘Genie’, uit Aladdin (alleen als ik drie wensen mag doen! ;)). Anders zou ik voor Doctor Who gaan, misschien dat ik mee door de tijd mag reizen? Zelfs als dat niet mag, heeft hij vast nog interessante dingen te vertellen over de toekomst. Koloniseren we daadwerkelijk Mars? Zal Google ooit failliet gaan? Vragen genoeg!

Heb jij in je vriendengroep en/of op de werkvloer een bijnaam en wat is het verhaal er achter?

Ik heb er meerdere, maar ik neem even de gene die me het eerst werd toegewezen en nog altijd wordt gebruikt door m’n vrienden: ‘Ruby’. Ik heb de bijnaam het eerst gekregen toen ik nog op de basisschool zat. De sprong van Ruben naar Ruby is snel gemaakt, en leuk vond ik de bijnaam ‘Ruby’ niet. Jammer genoeg hadden al m’n vrienden toen nog de leeftijd (ik ook hoor), dat als iemand iets vervelend vond ze het nog harder deden. Ik heb dan ook jaren het nummer ‘Ruby’ van Kaiser Chiefs aan moeten horen. Ook is m’n lievelingskleur rood, wat perfect aansloot op Ruby (Ruby = robijn = rood). Naarmate de jaren vorderde begon ik de naam minder erg te vinden, draag ik hem nu met trots, en word ik nog vaak zat zo genoemd. Ik heb dan ook op sommige platforms de gebruikersnaam “RubeRuby” en mijn status op Whatsapp is een emoji die lijkt op een robijn.

Zou je liever iedereen die je ontmoet een high five geven of iedereen die je tegen komt met een zwarte broek een wedgie geven?

Dat ligt eraan. Als onder ‘ontmoeten’ ook mensen die je ziet op straat vallen ben je natuurlijk de hele dag bezig zonder een meter op te schieten. Dan zou ik alleen ‘s nachts m’n huis uit kunnen en zou de tweede optie beter zijn. Als het bij ontmoeten echt om voorstellen e.d. gaat zou een high-five geven een klein offer zijn voor het niet gearresteerd worden voor ongewenste intimiteiten ;).

LEAVE A REPLY

you might also like